Het Coronavirus/Covid-19

 

Wij begrijpen dat er vragen zijn wanneer je weer bij ons komt lunchen, borrelen, dineren of een kopje koffie komt doen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de overheid om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De genomen maatregelen en de meest gestelde vragen + antwoord vind je op deze pagina.

Onze genomen maatregelen

 

  • Onze koks zullen beschermende kleding dragen tijdens het bereiden van het voedsel.
  • Er zullen op meerdere plekken desinfectiemiddelen neergezet worden waar gebruik van gemaakt kan worden door de gasten.
  • De toiletten zullen ieder uur worden schoongemaakt.
  • De openbare ruimtes zullen ieder uur schoongemaakt worden, denk hierbij aan trapleuningen, tafels en knoppen van koffieautomaat.
  • Let op! Vanaf heden kun je bij ons alleen betalen met PIN of creditcard. 

Meest gestelde vragen: 

Onze meest gestelde vragen vind je hieronder. Mocht je nog een andere vraag hebben, aarzel niet en neem contact met ons op. We staan je graag te woord.

Moet ik reserveren of kan ik ook zo binnen lopen? 

Je kunt bij ons reserveren voor zowel binnen als op het terras. Reserveren kan via de website.

Bestaat er risico op infectie door contact met objecten en oppervlakken?

Dit risico bestaat, maar is veel kleiner dan door rechtstreeks contact met een besmet persoon. Het virus overleeft in ideale omstandigheden gemiddeld zo’n drie uur op gladde oppervlakken en materialen (zoals deurklinken, leuningen, tafels…). Op absorberend materiaal (zoals karton, papier, textiel…) kan het virus niet goed overleven. Het virus is zeer gevoelig voor uitdrogen, warmte en zonlicht. Wie virus druppeltjes via contact met de handen in de mond, neus of ogen binnenkrijgt, kan besmet raken met het virus. Het is daarom belangrijk om regelmatig en grondig de handen te wassen na contact met oppervlakken en verpakkingen die door veel mensen worden aangeraakt.

Kan ik besmet raken door voedsel?

Tot op heden is voeding niet geïdentificeerd als een bron of manier waarop het virus wordt overgedragen. Bovendien zijn coronavirussen niet erg resistent in de omgeving. Deze virussen worden snel geïnactiveerd als ze op oppervlakken terechtkomen. De kans dat een consument via voedsel besmet raakt met het Covid-19 virus, is op basis van de huidige kennis dan ook zeer onwaarschijnlijk en niet aangetoond.

Hoe kan ik voorkomen dat ik de mensen om me heen besmet? Hoe kan ik voorkomen dat ik besmet raakt als iemand om me heen besmet is? – in bijv. het restaurant of toilet? 

  • Blijf thuis en isoleer je zo veel mogelijk: zelfs van je familie, zelfs om te slapen. Weiger onnodig bezoek en beperk fysiek contact.
  • Gebruik altijd papieren zakdoekjes. Een zakdoek mag maar 1 keer gebruikt worden en moet na gebruik worden weggegooid in een afgesloten vuilnisbak.
  • Bedek uw mond met een papieren zakdoek of uw elleboogholte als je hoest of niest.
  • Was je handen zo vaak mogelijk met water en zeep.
  • Was ze altijd als je gehoest of geniest heeft en na het snuiten van uw neus.

Meer informatie?

 

Wil je meer weten over hoe we omgaan met het coronavirus bij De Roskam?
Neem dan gerust contact op met ons op via info@deroskamhouten.nl

Graag tot snel!

Plein 25 3991 DL Houten

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.